Advies gesprekken/Coaching

Individuele systemisch adviesgesprek en -coaching

Wanneer iemand zijn of haar vraag vertelt, luistert de coach met oren die zich steeds afvragen: “Voor wat is dit vraagstuk een oplossing?”. “Wat in het systeem wil gezien worden en weer een plek in de geschiedenis hebben?”

We diepen de onderliggende patronen op en proberen met het uitspreken van zinnen uit wat van de werkelijke geschiedenis erkend wil worden, tot je als cliënt merkt dat je een volgende stap kan zetten. Ook al is nog niet concreet welke stap dat zal zijn.

Tijdens en na de coaching komt er een proces in beweging om oude, of voor jou niet werkende patronen te kunnen laten varen en nieuwe wegen in te kunnen slaan. Je hebt een ander perspectief, van waaruit het vraagstuk er anders uitziet, een andere vraag is geworden, of zelfs geen vraagstuk meer is.

Wanneer een workshop opstellingen en wanneer individuele coaching?

Meedoen met een workshop opstellingen mét representanten geeft enorm veel inzicht in hoe systemen werken en hoe we in onze patronen blijven vastzitten om -geheel onbewust!- het systeem compleet proberen te maken. Het meemaken en zelf representeren in opstellingen van anderen zet vaak al veel in beweging om eigen vraagstukken aan te gaan. Daarom raden we mensen die nooit een opstelling hebben meegemaakt aan om eerst met een workshop (familie- of organisatie-) opstellingen mee te doen.

Hoe lang duurt systemische coaching

Meestal vindt er één sessie plaats, van ongeveer anderhalf uur. Soms komt er uit de eerste vraag een vervolgvraag en wordt er later een tweede sessie afgesproken.

Voor wie

Voor mensen die met een vraag worstelen, waarvan ze het vermoeden hebben dat er patronen vanuit hun achtergrond of andere sociale systemen kunnen meespelen.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in individuele systemische coaching, neem dan contact op met het secretariaat.

 

Animatie video over Systemische Coaching