Het verbindende veld

Het verbindende veld

 
Jan Jacob Stam deelt zijn systemische inzichten in werk en organisaties. In dit boek zijn inzichten, voorbeelden uit de praktijk, persoonlijke ervaringen en een theoretische omkadering van vijf jaar werk met de systemische benadering van werk- en organisatievragen bijeengebracht.
Wat is een goede plek voor mij? Hoe komt het dat ik steeds verantwoordelijkheid neem voor iets wat niet van mij is? Hoe trekken we dit veranderingstraject weer vlot? Welke functieomschrijving past het best voor de nieuwe manager? Welke positie kan ik het beste innemen als directeur van een faciliterende organisatie voor jeugdzorginstellingen? Hoe zal de markt reageren op een nieuw product?
Dit zijn een paar van de duizenden vragen die deelnemers aan organisatieopstellingen inbrachten over hun werk of organisatie. De systemisch-fenomenologische benadering geeft verrassende en vaak onverwachte inzichten over werk, beroep en organisaties.
Jacob Stam is een van de belangrijkste innovators op dit terrein, wereldwijd.
Het boek leest als een bundel artikelen. Licht, in contact met de werkelijkheid en met vele mogelijke momenten van herkenning voor de lezer.
Inmiddels is ‘Het verbindende veld’ in meer dan 12 talen vertaald!