Internationale Training ‘PAF in Schools’

Internationale Training ‘PAF in Schools’

PAF!

Ook in het Deens zeggen ze Paf! als iets valt (als er “een kwartje valt”), of als je paf staat van iets. Mette Nordahl heeft in Denemarken de zogenaamde PAF methode ontwikkeld waarbij de hele school -kinderen, docenten, schoolleiding en ouders- systemisch leert kijken en handelen.

Mette heeft samen met de pilot scholen haar systemische kennis omgezet in een praktisch uitvoerbare methode waar de school en ouders zo enthousiast van werden dat ieder zelf weer systemische oefeningen gingen ontwikkelen. Elke keer staat iedereen paf van de effecten op het sociaal klimaat en gedrag van de kinderen.

De drie letters in PAF betekenen Power, Attitude en Focus.

Mette Nordahl heeft samen met Marije Boot namens het Bert Hellinger instituut een korte, intense internationale training ontwikkeld waarbij systemisch geschoolde mensen uit het onderwijsveld de ins and outs van deze PAF methode kunnen leren. Marije is co-trainer in deze training in Oktober.

In de training wordt -naast bezoek aan een PAF school en training in de PAF methode- veel aandacht besteed aan hoe het in en aan te passen, te introduceren en implementeren in de eigen onderwijscultuur van ieders land.

Marije organiseert van 23 tot 26 oktober deze vierdaagse studiereis naar Sakskøbing, bij Kopenhagen. (Met mogelijkheid voor een extra sightseeing zondag in Kopenhagen er achteraan!)

Omdat dit een internationale training is, is de voertaal Engels.

Je gaat in deze vierdaagse in Oktober leren:

  • Wat is de PAF methode zoals Mette die ontwikkeld heeft.
  • Oefeningen die met kinderen gedaan kunnen worden
  • Hoe kun je ouders erbij te betrekken
  • Verhalen vanuit de praktijk door PAF-trainers, docenten die met de methode werken, kinderen, ouders en schoolleiding in de school zelf.
  • Hoe het systemisch gedachtegoed op een eenvoudige manier aan docenten en schoolleiding aan te leren
  • Hoe kan je deze training inpassen in de onderwijscultuur van het eigen land
  • Hoe benader je scholen in jouw eigen land

Met deelnemers uit verschillende landen wordt dit een prachtige co-creatie pot!

Ik ken Mette als een zeer enthousiaste vrouw die ongelofelijk veel voor elkaar krijgt.

We zijn erg enthousiast over deze training want volgens ons staat het Nederlandse onderwijs er om te springen om het systemisch gedachtegoed te implementeren. Marije is als trainer verbonden aan het Hellinger Instituut en heeft jarenlange ervaring in het werken in het onderwijsveld.

 

Bibi Schreuder


Klik op onderstaande afbeelding voor de flyer en voor verdere informatie over kosten en aanmelding. Je kan ook contact opnemen met Marije Boot: marije.boot@hellingerinstituut.nl

Flyer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brochure