Ons instituut

             

Het Bert Hellinger Instituut bestaat van oorsprong uit het echtpaar Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder en is opgericht in 2000 in nauw overleg met Bert Hellinger.

Sinds begin 2015 is Barbara Hoogenboom mede-eigenaar geworden. Sandra Hardenberg is onze officemanager die het secretariaat verzorgt. Nine van der Velden regelt alles rondom de cursistenadministratie en is het eerste aanspreekpunt in ons instituut. Mayna Feijen is onze communicatiemedewerker. Rudolf Boerema (locatie Groningen) en Angelique van Eekelen (locatie Amsterdam) verzorgen als gastheer en gastvrouw de inwendige mens.

Daarnaast zijn er vaste gastdocenten gelieerd aan dit instituut als trainer/coach en schakelen we externe professionals in voor bijvoorbeeld onze website, boekhouding en vormgeving.

Verder zijn er vele gastdocenten uit binnen- en buitenland gelieerd aan dit instituut, die we uitnodigen voor specifieke thema’s in onze opleidingen of voor speciale masterclasses.

Samen vormen deze mensen een hecht team dat staat voor kwaliteit en ontwikkeling.

We hebben allen één ding gemeen: we zijn gegrepen, ontroerd, soms vol ontzag voor de mogelijkheden van systemisch werk en opstellingen, om als één van de vele mogelijkheden om naar het leven, en ook naar de vergankelijkheid, te kijken.

In onze workshops en opleidingen voelen we ons midden in dit werk staan, zijn in zekere zin mede-deelnemers, doen voortdurend nieuwe ontdekkingen en op die manier houden we van de ontwikkelingen die zich voordoen. We hebben in Nederland aan het begin gestaan van deze ontwikkelingen en zijn het eerste instituut dat begonnen is met opleidingen. Ondanks deze ervaring is elke opstelling weer nieuw, elke opleiding weer anders. We bevinden ons in een veld in beweging.

Onze kennis en ervaring, voor zover ons dat ter beschikking staat, delen we graag in workshops en opleidingen, in levendige uitwisseling met deelnemers en hun families en organisaties.