Over ons

Het Bert Hellinger Instituut Nederland (BHIN) is hét opleidings-, kennis- en onderzoekscentrum voor systemisch werk. Het bestaat van oorsprong uit het echtpaar Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder en is opgericht in 2000 in nauw overleg met Bert Hellinger.  Sinds begin 2015 is Barbara Hoogenboom mede-eigenaar geworden.
Sandra Hardenberg is onze officemanager die het secretariaat verzorgt. Nine van der Velden regelt alles rondom de cursistenadministratie en is het eerste aanspreekpunt in ons instituut. Mayna Feijen is onze communicatiemedewerkster en Alla Atroschenko is onze medewerkster financiële administratie. Rudolf Boerema (locatie Groningen) en Angelique van Eekelen (locatie Amsterdam) verzorgen als gastheer en gastvrouw de inwendige mens. 
Daarnaast hebben vele gelieerd trainers dit gebonden zijn aan dit instituut. Samen vormen deze mensen een hecht team dat staat voor kwaliteit en ontwikkeling.

We hebben allen één ding gemeen: we zijn gegrepen, ontroerd, soms vol ontzag voor de mogelijkheden van systemisch werk en opstellingen, om als één van de vele mogelijkheden om naar het leven, en ook naar de vergankelijkheid, te kijken.

Verder hebben vele gasttrainers uit binnen- en buitenland die we uitnodigen voor specifieke thema’s in onze opleidingen of voor speciale masterclasses. 

Ons werkveld is breed en richt zich op persoonlijke ontwikkeling, organisatie, onderwijs, ziekte & gezondheid en maatschappelijke vraagstukken. We verzorgen wereldwijd opleidingen, trainingen en workshops. Dat doen we met een kerngroep van vaste trainers en we hebben regelmatig gastdocenten uit binnen- en buitenland voor specifieke thema’s in onze opleidingen of voor speciale masterclasses. Samen vormen deze mensen een hecht team dat staat voor kwaliteit en ontwikkeling.

Daarnaast werken we inmiddels ook in vele landen voor bedrijven en organisaties uit alle sectoren. We leiden ook daar in-company op, verzorgen workshops en onderzoeken samen met de opdrachtgevers binnen organisaties verschillende thema’s die aan de orde gesteld worden.

In onze workshops en opleidingen voelen we ons midden in dit werk staan, zijn in zekere zin mede-deelnemers, doen voortdurend nieuwe ontdekkingen en op die manier houden we van de ontwikkelingen die zich voordoen. We hebben in Nederland aan het begin gestaan van deze ontwikkelingen en zijn het eerste instituut dat begonnen is met opleidingen. Ondanks deze ervaring is elke opstelling weer nieuw, elke opleiding weer anders. We bevinden ons in een veld in beweging.

Onze kennis en ervaring, voor zover ons dat ter beschikking staat, delen we graag in workshops en opleidingen, in levendige uitwisseling met deelnemers en hun families en organisaties.

Bij veel gestelde vragen kan je meer lezen over wat we nog meer doen. Klik op onderstaande knop om naar de pagina te gaan:

Veel gestelde vragen

Of, als je liever persoonlijk contact met ons wilt, bel ons gerust op 050-502 0680.